Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1802 niezalogowanych)
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
mnie to takim socjalizmem utopijnym troche zajezdza... ale to taki konflikt sam w sobie: niby zalozona wolnosc i rownosc (w tym przypadku muslimow i bialych ludzi) a z drugiej strony brak poszanowania jednostki: czyli uwiezienie w idei ogolu* (tak jak w komunistycznym Panstwie)....

hmmmmmm

i jedno i drugie to bagno... i islam.. i caly ten komunistyczny belkot.... yhm...

*)uwiezienie w Panstwie i brak wolnosci wlasnej, nie chodzi tu o ABB
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
164 Posty

(AdamAleksanderNowak)
Stały Bywalec
Yatsek napisał:
mnie to takim socjalizmem utopijnym troche zajezdza... ale to taki konflikt sam w sobie: niby zalozona wolnosc i rownosc (w tym przypadku muslimow i bialych ludzi) a z drugiej strony brak poszanowania jednostki

Zgadzam się. Człowiek nie jest z siebie dumny w momencie jak uświadamia sobie że poglądy które wydają się być racjonalnym następstwem rzeczywistości odbiegają od tych których był nauczony...
Jednym słowem, ciężko nie być rasistą gdy jedynie rasizm jest odpowiedzią na rzeczywistość...
Ech... odwieczna walka ZUA z DOBREM
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
(Yatsek)
Maniak
tamto poszlo z EDITem hmmm

*)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
A niech Ci Jacusiu moje poglądy trącą czym chcą, jest mi to wysoce obojętne!
Co do moich wypowiedzi , dla Ciebie mogą być bełkotem, ale są MOJE! Nie zwykłam naginać się i chować w mysią dziurę przed atakami inaczej niż ja myślących.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
B.K. napisał:
lena1 napisał:
Odstrzał był oczywiście przenośnią.
Mam chyba jako jedna z nielicznych odwagę przeciwstawić się dość niebezpiecznym poglądom głoszonym na tym forum. Posądzasz mnie o fanatyzm...trudno!

Najgorsze jest to,ze mylisz pojecia i wszystko wrzuciłas do jednego worka...inna rzecza jest to co zrobił i chyba nie ma na to odpowiedniej kary...to jest niewyobrażalny mord i uwazam,ze kara powinna być tylko jedna...nie mozna w imie swojej idei mordowac nic nie winnych ludzi...zamkniety temat tego człowieka...
zostaje druga rzecz dlaczego to zrobił...islamizacja Norge i całej Europy...ten jego sprzeciw...
i to jest jak najbardziej realne zagrożenie...i dzieki takim ludziom jak ty co patrza łaskawym okiem na cała ta hołote...tak,hołote bo do niczego sie to to nie nadaje...tylko rodzic dzieci,łazic po socjal i obijać sie cały dzien...ta niewielka garstka co gdzies tam pracuje,wiosny nie czyni...teraz pracujemy na nich my a poźniej beda nasze dzieci...i gdy wszyscy byliby tacy miłosierni to słabo widze nasza przyszłosc...i wierz mi ,im reka nie zadrzałaby celujac do ciebie,niewiernej....ich nienawiść do nas jest przeogromna...jestesmy dla nich smieciami...

Przypomnialo mi sie cos ciekawego.
Prowadzilam kiedys zajecia z muzulmankami w ramach vikariatu.
Dostaly historie mniej wiecej taka ( w skrocie najwazniejsze rzeczy). Jest krol, krolowa, kochanek krolowej, 2 straznikow zamku. Krol podejrzewa krolowa o zdrade, musi wyjechac na kilka dni i zakazuje jej opuszczania zamku pod grozba smierci. Straznikom nakzuje zabicie krolowej, gdyby zamek opuscila. Pod nieobecnosc krola ona dostaje wiadomosc, ze kochanek musi sie z nia spotkac w waznej sprawie. Krolowa idzie do zaufenego straznika i zawiera umowe, ze wroci przed polnoca zanim przyjdzie drugi straznik na zmiane. Niestety krolowa spoznila sie troche a straznik zasnal i tamten drugi zastrzelil krolowa.
I teraz padlo pytanie, kto jest najbardziej winny smierci krolowej?
Normalny czlowiek, ze zdrowym mozgiem, z cywilizowanego kraju wskazalby na krola jako najwiekszego winowajce, bo krol ma wladze, trzeba wykonywac jego rozkazy itp. A te ciemne, zachustowane babony wina obraczyly krolowa, no bo przeciez zdradzila meza to zasluzyla sobie na smierc, coz w tym takiego dziwnego, ze zostala pozbawiona zycia??
Rece opadaja....
Dlatego kochana leno, zastanow sie, zanim powiesz o niebezpiecznych pogladach ludzi na tym forum. Malo w zyciu widzialas, malo slyszalas i malo wiesz....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
(Yatsek)
Maniak
lena1 napisał:
A niech Ci Jacusiu moje poglądy trącą czym chcą, jest mi to wysoce obojętne!
Co do moich wypowiedzi , dla Ciebie mogą być bełkotem, ale są MOJE! Nie zwykłam naginać się i chować w mysią dziurę przed atakami inaczej niż ja myślących.

procz konkretnych argumentow widze tylko agresje:
jesli nie zgadzasz sie ze mna i nie lubisz muzulmanow to od razu krzyczysz zabijcie mnie, stane pierwsza w szeregu przed lufami waszych karabinow...
spokojnie, nie jestesmy na wiecu, luzno rozmawiamy

ale mimo innych pogladow: chce sie dowiedziec co Cie sklania do takiej dobroci wobec muzulmanow i szanuje Twoje zdanie, chce tylko wiedziec jakie procesy myslowe zachodza w Twojej glowie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
164 Posty

(AdamAleksanderNowak)
Stały Bywalec
Hilton napisał:

I teraz padlo pytanie, kto jest najbardziej winny smierci krolowej?

Jak to kto??? Skorumpowany, niekompetentny strażnik
Gdyby dopełnił swych obowiązków królowa nie opuściłaby komnaty a król wróciwszy z podróży przywiózłby jej "kwiat wiecznej młodości" w dowód swej miłości do żony... Ona, piękna, zapłonęłaby ponownie gorącą miłością do męża a kochanek poszedłby w odstawkę...
Winien jest strażnik.

Ps. Rozwiązania nieszablonowe są najfajniejsze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
Basta!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
(Yatsek)
Maniak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
(Yatsek)
Maniak
lena1 napisał:
Basta!
Basta!!! krzyknela kobieta... i bylo to jej juz ostatnie slowo...

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok